Кулінарні поради для випікання


  • Порада  #1 

    Одним з основних інгредієнтів, які використовуються у випічці, є масло. Оскільки саме з нього починається приготування тіста, важливо, щоб воно було правильної консистенції. Температура масла може істотно впливати і змінювати текстуру випечених виробів. Як правило, в рецептах зустрічаються розм’якшене масло, охолоджене (або заморожене, наприклад, в рецепті традиційних англійських булочок) і розтоплене і остигле. 

    У більшості рецептів вказується використання масла кімнатної температури, його ще називають розм’якшеним. Часто за рецептом розм’якшене масло збивають разом з цукром до світлої повітряної маси. Це сприяє розпушуванню тесту, і готовим воно буде мати ніжну розсипчасту структуру. 

    Размягчена олія – це олія кімнатої температури (і вона досягає цієї температури перебуваючи на столі), але ні в якому разі не підтануте. Якщо було підігріте масло в мікрохвильовій печі, то ваше печиво або інша випічка вийдуть важкими і жирними. Тому все, що ви повинні зробити, – це дістати масло з холодильника і залишити його на годину на столі, щоб воно досягло ідеальної необхідної температури і консистенції. Якщо розм’якшене масло правильної консистенції, то при натисканні пальцем поглиблення залишиться, але масло буде продовжувати тримати форму. 

    Охолоджене масло – це масло, яке було добре охолоджене в холодильнику або морозилці, і відповідно, при збиванні не тане. Завдяки холоднішому маслу тісто набуває деяку шаруватість. Часто використовується в рецептах коржів для різних пирогів. 

    Розтоплене і остигле масло повинно бути рідким і злегка теплим. Якщо воно буде гарячим, то яйця в тесті згорнуться. А хіба комусь потрібна яєчня в тесті для вашого майбутнього шедевра – улюбленого шоколадного брауні? 

    Порада #2 

    Успіх у випічці багато в чому залежить від точності вимірювань ваги або обсягу інгредієнтів. Неправильні вимірювання, на жаль, ведуть до ряду поширених помилок. Важливо навчитися вимірювати правильно, якщо ви вирішили наблизитися до досконалості в кондитерській справі. 

    Для сухих інгредієнтів краще всього підійдуть мірні кухлі та ложки, так як вони і були для них придумані спочатку. Мірний стакан або чашку наповнюйте ложкою і обов’язково ровняйте верх, щоб не було ніяких гірок. Пам’ятайте, що це особливо важливо для борошна (втім, і для інших сухих інгредієнтів), так як можна

  • насипати до 50% зайвої ваги або об’єму продукту. Якщо в рецепті вказана 1 чашка борошна, то при додаванні двох ви неодмінно зазнаєте невдачі, оскільки готові вироби будуть сухими. А знайти чудове та якісне обладнання для випікання вам допоможе кондитерский магазин ла-торта. Жоден десерт чи випічка не обійдеться без різноманітних інструментів, які пропонує La-Torta.
    Для рідких інгредієнтів рекомендується використовувати звичайний прозорий стакан або пластиковий мірний. 
  • Порада #3 

     

    Завжди, перед тим як почати, прочитайте рецепт до кінця. Часто господині не обтяжують себе цим, і як результат – цілковита катастрофа на кухні, якщо наступний крок вимагав, наприклад, попередньої підготовки. Але якщо рецепт прочитати повністю, то ви заздалегідь будете знати, що, як, коли і де необхідно зробити або приготувати. Всього 3-4 хвилини врятують вас від безглуздої витрати продуктів на невдалий пиріг або десерт. 

    Порада #4 

    Починайте приготування з підготовки всіх інгредієнтів. Так-так, спочатку уважно прочитайте перелік всіх необхідних продуктів і дістаньте їх. Після цього прочитайте спосіб приготування. При такому підході помилитися практично неможливо. 

    Порада  #5 

  • Що стосується температури продуктів, то варто зауважити: якщо в рецепті вказано, що потрібні яйця і/або молочні продукти (молоко або йогурт) кімнатної температури, то необхідно, щоб саме так і було. У рецептах температура дається не заради жарту чи від нічого робити, просто продукти зазначеної температури набагато краще змішуються, що додає тісту однорідну текстуру як в сирому, так і в готовому вигляді. Подумайте самі: якщо масло тверде, як камінь, так легко змінити його на кремову консистенцію? Це ж стосується і яєць, особливо білків. Білки набагато краще збиваються і збільшуються в обсязі, якщо вони кімнатної температури. Тому – так! – температура продуктів відіграє дуже важливу роль! 

    Порада #6 

    В ідеалі користуватися вагами. Невеликі кухонні ваги, краще електронні, стануть вашим незамінним помічником на кухні. Грам і унція завжди означають грам, унцію, а от чашка не завжди одна і та ж чашка. Тому, якщо можливо, зважуйте продукти. Так, точність в усьому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.